IT Services ELPC

15 כללי אצבע לעבודה מרחוק בימי וירוס הקורונה

מגפת הקורונה היא אירוע משבש ברמה העסקית, בתקופות משבר, כאשר פעילות הארגון הסדירה משתבשת, פורמט עבודה מרחוק היא חיונית להמשך תפקודו התקין של הארגון. המציאות הזו, גורמת לחוסר ודאות וכאוס בלא מעט ארגונים. על מנת להתגבר על כך, ההמלצה לארגונים שאין להם תשתיות מתאימות לבדוק פתרונות ביניים, כמו מערכות מסרים להעברת הודעות מידיות ומאובטחת, פתרונות שיתוף קבצים, פגישות אונליין וגישה מרחוק לאפליקציות ארגוניות, כגון מערכות CRM

בתקופה זו, התפרצות וירוס הקורונה משבשת את פעילותם השוטפת של עסקים וארגונים רבים. פתרונות עבודה של עבודה מרחוק מאפשרות את היכולת לספק סביבות עבודה גמישה, המחברת בין עובדים שונים ומסייעת לעסקים להפחית את האימפקט הכלכלי ויחד עם זאת לשמור על עובדים הנדרשים.

ישנן פעולות חשובות שכל ארגון צריך לאמץ על מנת להבטיח עבודה תקינה ורציפה.

  1. חברת סיסקו הוציאה לשימוש ציבורי ובחינם את מערכת webex לשיחות ועידה – המערכת משמשת לשיחות ועידה מרובות משתמשים בעיקר. כמו כן, פלטפורמת zoom ממשיכה להיות פופלארית מאוד בקרב עסקים.
  2. מייקרוסופט הודיעה על פלטפורמת Teams ההולכת ותופסת תאוצה בקרב משתמשים ארגוניים ומספקת פיתרון קונפרנס ארגוני המשלב שיתוף מידע ומסכים, צ'אט ומאפשר חיבור למאות אפליקציות המאפשרות עבודה מלאה ממקום אחד. כמו כן באפליקציה קיים פיצ'ר נחמד אשר מתמקד בכם ומטשטש את כל הסביבה מאחוריכם.
  3. לאלו שעובדים מהבית הייתי ממליץ על השארת סביבת נטולת הפרעות טכנולוגיים כאשר עובדים מהבית ולהשתדל לא להריץ אתרים כמו: נטפליקס, יוטיוב, אתרי סטרימינג ואתרים זוללי תעבורה כדי לשמור על איכות אינטרנט, תמונה, וידאו וסאונד איכותיים שלא יפריעו לקצב העבודה. לאלו שעובדים מבחוץ בחללים חיצוניים ההמלצה להתחבר לאינטרנט האלחוטי בטלפון הנייד על מנת לשמור על אבטחת המידע ולא לשתף מידע עם הקהל הרחב.
  4. חשוב מאוד לשמור על אפקטיביות ויש היגידו שעבודה מהבית או יותר נכון במרחב פרטי יעילה יותר, אז נסו להתמקד בעיקר ותראו שהתפוקה תעלה כאשר אין גירויים מסביב. לטובת ייעול העבודה תוכלו להשתמש באפליקציות לניהול זמן שיועילו עמכם וישפרו את זמינותכם ועבודתכם. כמו: asana, planner, to do list, wunderlist.
  5. השוק מוצף בפתרונות קומפרנס שיספקו סביבות עבודה אינטרקטיביות על מנת לשמור לקשר עם לקוחות, קולגות וצוותי עבודה.
  6. אנטי וירוס (לא חינמי) – כאשר המוצר הוא בחינם, אתם המוצר. אנטי וירוס הכרחי לתחנות העבודה והשרתים בחברה, שומר על המידע שלכם מוגן ומונע פוגענים כגון וירוס כופר, סוסים טרויאנים וכדומה.
  7. אל תורידו תוכנות חינמיות או תוכנות פרוצות – האקרים ברחבי העולם שותלים תוכנות זדוניות או מערכות טרויאניות אשר ממתינות בתוך התוכנות האלו ויתפרצו ביום ההוראה. הפורצים שותלים את אותם הנוזקות בתוכנות פופולאריות אשר מונגשות ברחבי האינטרנט בחינם, אך אמורות לעלות כסף, כנ"ל לגבי אפליקציות לסלולר. לאחרונה שמענו על מספר אפליקציות דומות בהן נעשה איסוף מודיעיני כמו התוכנה הפופולארית לסריקה Camscanner. השימוש באפליקציות מהסוג הזה צריכות להיות לנו במודעות גבוהה ובחשיבה מתמדת, האם מותר לנו בכלל להפעיל את אותן האפליקציות במקומות מסווגים או האם להשתמש בטלפונים במקומות אלו מתוך הרצון לשמור על ביטחוננו.
  8. מעבר המחשבים למערכת ההפעלה Windows10– בינואר 2020 מיקרוסופט מפסיקה לתמוך במוצר ווינדוס 7 ולכן לא יתקבלו עדכונים, עדכוני אבטחה ועוד. לכן מחשבים אשר לא יעדכנו ל- Windows10, יהיו חשופים למפגעים.
  9. סיסמאות למחשבים או מערכות ענן השונות – מומלץ למי שטרם שידרג את הסיסמאות שלו, לשדרג לסיסמא בעלת מינימום 8 תווים המכילה אות גדולה לפחות, מספרים, סימן כלשהו כגון: #,$,^ וכו'. חשוב שהסיסמאות לא יהיו צירופים מקובלים או צירופים הקשורים לחיי היום יום, זכרו כי לפורץ ממוצע ייקח כ-6 שעות לפרוץ את הסיסמא שלכם.
  10. גיבויים – וודאו כי המידע היקר שלכם מגובה. עדיף אפילו בכמה מקומות, כמו כן בצעו תקופתית ניסיון שחזור מידע כדי לא להגיע ליום הדין ולגלות שאין לכם גיבוי. ניתן לגבות מידע באמצעות כונן חיצוני ייעודי או מגוון פלטפורמות גיבויי הענן המקובלות בשוק.
  11. הטמעת כלי מתקדם לעצירת התקפות פישינג בזמן אמת – המטרה למנוע התקפות אימייל ממוקדות באמצעות דיווח של התקפות פישינג לאבטחת מידע במיילים וכך לצמצם את הפגיעות בארגון בלפחות 90%. המערכת הייחודית מנטרת ומונעת פעילות חשודה במיילים ברמה ארגונית ומאפשרת ניהול און ליין של כל פעילות חשודה באמצעות המיילים ועוצרת את ההתקפה בזמן אמת.
  12. השתמשו באימות TFO – היום רוב מערכות הענן מאפשרות למשתמשים לבצע אימות כפול אשר מקטין בעשרות אחוזים את האופציה לפרוץ לכם לחשבונות, האימות מתבצע באמצעות אישור נוסף הנשלח כ-SMS לטלפון הנייד או מאושר באמצעות אפליקציית אימות.
  13. וודאו כי אתרי האינטרנט שלכם ואתרי האינטרנט של שירותי הענן שאתם צורכים מאובטחים ומשתמשים בתעודות הצפנה SSL – אתרים אשר לא מוצפנים עלולים לחשוף את המידע שלכם או שעלולים להאזין למידע שלכם.
  14. שרת אימיילים מאובטח – כיום כאשר 1:6 מיילים הם נוזקה או ניסיון דיוג, חשוב והכרחי להצטייד בשרת מייל ארגוני ולהפעיל בו את כלל אופציות ההגנה העומדות לשירות השרת. כמו כן מומלץ להוסיף תוספי הגנה מתקדמים לביצוע SOC או ATP.
  15. פיירוול Firewall – המוצר הכרחי וכבר לא רק בעסקים גדולים אלא בכל חברה אשר המידע שלה חשוב לה. פיירוול נועד לחסום גישה לא רצויה מרשת האינטרנט לתוך המחשב וההפך.
אנא דרגו את המידע

שתפו פוסט זה

ELPC דואגים לנגישות